Omgeving

Bosrijke omgeving

Het terrein van scouting Emmeloord ligt in een bosrijke omgeving, het Emmelerbos. Voor een groep welpen of kabouters is het scoutingterrein al prima te gebruiken voor het spelen van spellen. Net buiten het terrein kun je in het Emmelerbos vlot varen, spellen spelen en dagtochten met leuke posten lopen. Op loopafstand, ook in het Emmelerbos, ligt een grote kinderboerderij. In de buurt vind je ook de Bosbadhal met een overdekt en openlucht zwembad.

Vlak naast het scoutingterrein grenst het voedselbos, Voedselbos Emmeloord is een project van Stichting Pioniers van de Toekomst, gerund door vrijwilligers. In samenwerking met IVN Noordoostpolder e.o., Landschapsbeheer Flevoland, Aeres Emmeloord en bijenvereniging Noordoostpolder-Urk is een deel van een bestaand bos omgevormd tot een voedselbos ter grootte van 6 hectare. Een bos in de Noordoostpolder (Flevoland) voor educatie voor jong en oud, voor de productie van ecologisch voedsel, om in te wandelen en van de natuur te genieten. Beleef de natuur in Voedselbos Emmeloord! Het bos is vrij te betreden en dagelijks geopend voor bezoekers.

In de buurt

Op nog geen 3 km fietsen van ons gebouw ligt Wellerwaard. In Wellerwaard is van alles te doen. Zwemmen bijvoorbeeld. Of picknicken, sporten, lekker zonnen of wandelen. Er zijn speeltoestellen voor de kinderen en er hangen volleybalnetten. Ook zijn er een aantal stenen waarop je kunt barbecueën

Op ongeveer anderhalve kilometer afstand van clubhuis de Barakker bevindt zich het centrum van Emmeloord. Voor je boodschappen kun je hier terecht bij een aantal supermarkten.

Net buiten Emmeloord ligt Schokland – het eiland in het land. Museum Schokland is een geschikt startpunt voor een wandeling over het eiland. Je kunt bijvoorbeeld de Gesteententuin bezoeken. In een 45 minuten durende wandeling kom je van alles te weten over de soorten gesteenten die tijdens de laatste IJstijd in de Noordoostpolder zijn beland. Met de fiets bereik je Schokland door vanuit Emmeloord dwars door het akkerland te rijden.