Stichting

De belangrijkste taak van het stichtingsbestuur is ervoor te zorgen dat de gebouwen en het terrein in goede staat blijven. Samen met een aantal vrijwilligers zorgen zij hiervoor. Een solide financiële basis is hierbij belangrijk. Via de verhuur en door mee te doen aan verschillende acties ( NL doet, Rabobankactie ) komen de middelen binnen en beschikken we over een prachtig terrein en clubhuis.

Het gebouw wordt schoongehouden door de leden zelf en hun ouders. Dit gebeurt op de maandelijkse schoonmaakavonden. Ouders van jeugdleden worden door de schoonmaakcoördinator uitgenodigd om een keer per jaar te helpen met de schoonmaak van het gebouw. Wie niet kan komen schoonmaken, kan dit afkopen.

Samenstelling bestuur per 30-04-2021

VoorzitterMarco Smetsers
SecretarisLori Duin
PenningmeesterLynette Stoffer
Terreinbeheerder
GebouwbeheerderWillem de Vries
Klimtorenbeheerder
VerhuurcoördinatorSander
Vertegenwoordiger GroepsbestuurJasper Prins
Susanne Elswijk

Organisatie

Scouting Emmeloord is een vereniging. De organisatiestructuur van onze vereniging is gebaseerd op de richtlijnen van Scouting Nederland. Scouting Emmeloord bestaat uit een stichting en een vereniging.

De (beheer)stichting Scouting Emmeloord is eigenaar van het clubgebouw. Het stichtingsbestuur onderhoudt de gebouwen, de klimtoren en het terrein. De verhuurcoördinator van het stichtingsbestuur onderhoudt de contacten met huurders, maakt afspraken met hen en houdt de verhuuragenda bij.

De vereniging Scouting Emmeloord is verantwoordelijk voor de activiteiten met en voor de jeugdleden.  De vereniging huurt het clubgebouw van de stichting.

Stichting en vereniging informeren elkaar over hun activiteiten via deelname aan elkaars vergaderingen en uitwisselen van verslagen.