Stæmmeloord

Huh? wat is dat nou voor raar woord? Nou eigenlijk zijn het 2. Stam en Emmeloord.

Dacht jij dat na de explorers alles op hield? Dan heb je dat fout! Na de explorers heb je nog (zoals wij de speltak noemen) de stam. Officieel heet deze speltak Roverscouts maar omdat wij afwijken in de leeftijden is deze naam blijven kleven.

De stam groep draait niet elke week maar elke 2de en de 4de zaterdag van de maand en bestaat uit leden vanaf 18 jaar. De stamleden zijn zelf compleet verantwoordelijk voor hun eigen programma en worden hier ook niet meer bij begeleid. Dit hoeft ook niet want veel van de stam leden zijn leiding of in veel gevallen als vrijwilliger bezig met andere dingen. Sommige zijn ook gewoon stamlid en komen hiervoor langs, dan kan ook natuurlijk.

Bij deze speltakken staat gezelligheid hoog in het vaandel, een programma wordt dan ook altijd afgesloten met een hapje en een drankje en dit alles in ons compleet eigen hok. Los van de rest.

Activiteiten die je bij deze speltakken zou kunnen verwachten zijn:
– Greppeltochten
– Bouwwerken maken