Scouts

Ben jij tussen de 11 en de 14 jaar? Dan ben jij een scout!
Bij de scouts wordt er veel in kleinere (vaste) groepjes gedaan deze heten Patrouilles. Deze Patrouilles worden geleidt door een PL (patrouille leider) en een APL (assistent PL). Je leert dan ook bij de scouts om te leiden en zelfstandig bezig te zijn.

De scouts werken niet met een thema verhaal zoals de welpen dat doen. Want dat is niks voor stoere meisjes en jongens. Ja! ook de scouts zijn gemengde groepen.

Scouts zijn ook uitdagender bezig. Je leert moeilijkere knopen leggen en bouwt hier van alles mee, bijvoorbeeld een katapult of een boomhut los van de grond. Welpen sliepen tijdens zomerkamp nog in een gebouw en er werd voor ze gekookt. Scouts slapen in tenten en gaan zelf eten koken onder begeleiding van een leiding!

Ben je benieuwd hoe het is om een scout te zijn? Kijk dan even op de pagina van de ochtendscouts of op de pagina van de middagscouts. Ben je nu al over en wil je lid worden? Lees dan nu even deze pagina.

Speltak logo scouts