Speltakken

Binnen Scouting Emmeloord hebben we een aantal speltakken voor jongens en meisjes. Vanaf 7 jaar kun je beginnen bij de welpen, deze spelen in de jungle Mowgli en Shanti en beleven spannende avonturen. Meer over de welpen kun hier lezen!

Ben je te oud geworden voor de welpen of ben 11 jaar oud dan kom je bij de scouts hier ga in groepjes (patrouilles) aan de slag om van alles te doen en te beleven. Varieëren van het bouwen van een vlot, tot het maken van het boomhut op hoogte of koken boven een vuur. Je leert het allemaal. Meer over de scouts vindt je hier.

Na de scouts kom je terecht bij de Explorers, je moet dan minimaal 14 zijn. Bij de explorers zijn jullie de baas en maak je zelf een opkomst samen met iemand uit je groep. Je voert zelf ook je programma. Je bent een beetje leiding die avond dus. Na de opkomst (op vrijdagavond) is er altijd nog even een moment om na te hangen en te chillen bij op 1 van de banken in jullie eigen hok of bij een mooi vuurtje. Uiteraard samen met je begeleiding. Meer  lezen? Check deze pagina.

Laatste maar zeker niet het minste is de stam, deze gezellige ploeg van 18+ bestaat uit een ploeg mensen die naast jeugdlid bij de stam ook nog diverse andere taken uitvoeren binnen Scouting Emmeloord of zelfs daar buiten (PKD bijvoorbeeld). Dit is niet verplicht dus ook als je geen extra taken ben je welkom voor een drankje. Meer over de stam, hieerrr