Scouting Emmeloord is een vereniging. De organisatiestructuur van onze vereniging is gebaseerd op de richtlijnen van Scouting Nederland.
Scouting Emmeloord bestaat uit een stichting en een vereniging.
  • De (beheer)stichting Scouting Emmeloord is eigenaar van het clubgebouw. Het stichtingsbestuur onderhoudt de gebouwen, de klimtoren en het terrein. De verhuurco√∂rdinator van het stichtingsbestuur onderhoudt de contacten met huurders, maakt afspraken met hen en houdt de verhuuragenda bij.
  • De vereniging Scouting Emmeloord is verantwoordelijk voor de activiteiten met en voor de jeugdleden. De vereniging huurt het clubgebouw van de stichting.
Stichting en vereniging informeren elkaar over hun activiteiten via deelname aan elkaars vergaderingen en uitwisselen van verslagen.