Organisatie

Oorspronkelijk bestond Scouting Emmeloord enkel uit een vereniging. Deze vereniging had de leden onder zijn hoede, beheerde de gebouwen deed de activiteiten. Enkele jaren geleden heeft Scouting Nederland het initiatief gestart om een alle groepen op te splitsen in een organisatie bestaande uit een vereniging en een beheer stichting.

Door de splitsing in 2 delen kan er een stukje zekerheid worden gecreeërd en is het makkelijk om taken te scheiden en beide besturen niet over te belasten.

Bij Scouting Emmeloord is de stichting verantwoordelijk voor de gebouwen, klimtoren en terrein. Zowel het onderhoud als de verhuur van deze zaken is taak van de stichting.

De vereniging is verantwoordelijk voor de speltakken en de spel- en kampmaterialen. In deze situatie heeft de vereniging een gebruikersovereenkomst met de stichting en is daarmee vaste hoofd gebruiker van het clubhuis.

Om te voorkomen dat beide besturen totaal onafhankelijk gaan werken is er tijdens de vergaderingen iemand van het andere bestuur aanwezig. Daarnaast is de stichting ook aanwezig bij de groepsraad die 2 keer per jaar wordt gehouden.